86) Sūrat Aţ-Ţāriq

Printed format

86)

Wa As-Samā'i Wa Aţ-Ţāriqi 086-001 Pasha qiellin dhe yllin ndriues (t nats)!
Wa Mā 'Adrāka Mā Aţ-Ţāriqu 086-002 E ku e di tise ka sht tariku - trokitsi?
An-Najmu Ath-Thāqibu 086-003 Ai sht ylli q shpon (errsirn me drit).
'In Kullu Nafsin Lammā `Alayhā Ĥāfižun 086-004 Nuk ka asnjri njeri q ndaj tij t mos ket prcjells.
Falyanžuri Al-'Insānu Mimma Khuliqa 086-005 Le t shikoj njeriu se prej kahit sht krijuar?
Khuliqa Min Mā'in Dāfiqin 086-006 Ai sht krijuar prej nj uji q hidhet fuqishm,
Yakhruju Min Bayni Aş-Şulbi Wa At-Tarā'ibi 086-007 E q del nga kurrizi i shpins dhe drrasa e gjoksit.
'Innahu `Alá Raj`ihi Laqādirun 086-008 E ska dyshim se Ai ka fuqi ta rikthej n jet at.
Yawma Tub As-Sarā'iru 086-009 Ditn kur do t gjurmohen t fshehtat.
Famā Lahu Min Qūwatin Wa Lā Nāşirin 086-010 E ai (njeriu) nuk ka forc as ndihmtar.
Wa As-Samā'i Dhāti Ar-Raj`i 086-011 Pasha qiellin q koh pas kohe kthehet me shi.
Wa Al-'Arđi Dhāti Aş-Şad`i 086-012 Edhe kohn q qahet pr bim.
'Innahu Laqawlun Faşlun 086-013 Ësht e vrtet se ai (Kurani) sht fjal q dallon - gjykon.
Wa Mā Huwa Bil-Hazli 086-014 Nuk sht ai i parndsishm (loj e kot)!
'Innahum Yakīdūna Kaydāan 086-015 Ata vrtet bjn kurtha.
Wa 'Akīdu Kaydāan 086-016 Po edhe Un prgatis dshtimin e kurtheve t tyre!
Famahhili Al-Kāfirīna 'Amhilhum Ruwaydāan 086-017 E ti jobesimtart jepju afat, afatizoi ata pak.
Next Sūrah