84) Sūrat Al-'Inshiqāq

Printed format

84)

'Idhā As-Samā'u Anshaqqat 084-001 Kur t plcet qielli.
Wa 'Adhinat Lirabbihā Wa Ĥuqqat 084-002 Ti bindet urdhrit t Zotit t vet, ashtu si takoi.
Wa 'Idhā Al-'Arđu Muddat 084-003 Dhe kur toka t shtrihet n gjersin e saj.
Wa 'Alqat Mā Fīhā Wa Takhallat 084-004 E t nxjerr ka ka brenda e t lirohet,
Wa 'Adhinat Lirabbihā Wa Ĥuqqat 084-005 Dhe ti bindet Zotit t saj, ashtu si takoi.
Yā 'Ayyuhā Al-'Insānu 'Innaka Kādiĥun 'Ilá Rabbika Kadĥāan Famulāqīhi 084-006 O ti njeri, vrtet ti prpiqesh me nj prpjekje t madhe q on te Zoti yt, e at (prpjekje) do ta gjesh.
Fa'ammā Man 'Ūtiya Kitābahu Biyamīnihi 084-007 E prsa i prket atij q libri i vet i jepet nga e djathta,
Fasawfa Yuĥāsabu Ĥisābāan Yasīrāan 084-008 Ai do t llogaritet me nj llogari t leht,
Wa Yanqalibu 'Ilá 'Ahlihi Masrūrāan 084-009 Do t kthehet te familja e vet i gzuar.
Wa 'Ammā Man 'Ūtiya Kitābahu Warā'a Žahrihi 084-010 E prsa i prket atij q libri i vet i jepet pas shpins,
Fasawfa YadThubūrāan 084-011 Ai do ti ndjell vetes shkatrrim,
Wa Yaşlá Sa`īrāan 084-012 Dhe do t hyj n zjarr t ndezur fort.
'Innahu Kāna Fī 'Ahlihi Masrūrāan 084-013 Ai ka qen i gzuar n familjen e vet,
'Innahu Žanna 'An Lan Yaĥūra 084-014 Dhe ka menduar se nuk ka pr tu kthyer.
Balá 'Inna Rabbahu Kāna Bihi Başīrāan 084-015 Po, se, vrtet Zoti i tij gjithnj e ka par at.
Falā 'Uqsimu Bish-Shafaqi 084-016 Betohem n kuqrrimin e horizontit pas perndimit,
Wa Al-Layli Wa Mā Wasaqa 084-017 Dhe n natn dhe ka ajo tubon,
Wa Al-Qamari 'Idhā Attasaqa 084-018 Dhe n hnn kur ajo sht e plot.
Latarkabunna Ţabaqāan `An Ţabaqin 084-019 Ju patjetr do t prjetoni gjendje pas gjendjeje.
Famā Lahum Lā Yu'uminūna 084-020 E, ka kan ata q nuk besojn?
Wa 'Idhā Quri'a `Alayhimu Al-Qur'ānu Lā Yasjudūna 084-021 Dhe kur u lexohet atyre Kurani, nuk prulen (nuk bien n sexhde)?
Bali Al-Ladhīna Kafarū Yukadhdhibūna 084-022 Prkundrazi, ata q nuk besuan edhe prgnjeshtrojn?
Wa Allāhu 'A`lamu Bimā Yū`ūna 084-023 E All-llahu e di m s miri se ka mbajn fsheht ata!
Fabashshirhum Bi`adhābin 'Alīmin 084-024 Lajmroji, pra me nj dnim t dhembshm.
'Illā Al-Ladhīna 'Āmanū Wa `Amilū Aş-Şāliĥāti Lahum 'Ajrun Ghayru Mamnūnin 084-025 Me prjashtim t atyre q besuan e bn vepra t mira, t cilt kan shprblim t vazhdueshm!
Next Sūrah