80) Sūrat `Abasa

Printed format

80)

`Abasa Wa Tawallá 080-001 Ai vrenjti (fytyrn) dhe u kthye.
'An Jā'ahu Al-'A`má 080-002 Ngase atij i erdh i verbri.
Wa Mā Yudrīka La`allahu Yazzakká 080-003 E ku mund ta dish ti, ndoshta ai do t pastrohet.
'Aw Yadhdhakkaru Fatanfa`ahu Adh-Dhikrá 080-004 Apo do t kshillohet dhe kshilla do ti bj dobi!
'Ammā Mani Astaghná 080-005 E ai q nuk ndien nevoj (pr Zotin) pse ka pasuri,
Fa'anta Lahu Taşaddá 080-006 Ti atij i v veshin (i drejtohesh)!
Wa Mā `Alayka 'Allā Yazzakká 080-007 Po ti nuk ke prgjegjsi, pse ai nuk pastrohet.
Wa 'Ammā Man Jā'aka Yas`á 080-008 Ndrsa ai q nxiton dhe vjen te ti,
Wa Huwa Yakhshá 080-009 Dhe meq ai friksohet,
Fa'anta `Anhu Talahhá 080-010 E ti nuk e z asgj (dhe nuk ia v veshin fjals s tij),
Kallā 'Innahā Tadhkirahun 080-011 Jo ashtu! N t vrtet kto jan kshilla.
Faman Shā'a Dhakarahu 080-012 Kush do merr mesim nga kjo (nga Kurani).
Fī Şuĥufin Mukarramahin 080-013 Ësht kshill n flet t mueshme.
Marfū`atin Muţahharahin 080-014 Me vler t lart e t ruajtur.
Bi'aydī Safarahin 080-015 N duar t udhtuesve (engjjve udhtues mes All-llahut e njerzve).
Kirāmin Bararahin 080-016 T nderuar e t ruajtur.
Qutila Al-'Insānu Mā 'Akfarahu 080-017 Qoft mallkuar njeriu, sa mohues i fort sht ai!
Min 'Ayyi Shay'in Khalaqahu 080-018 Po prej kafi e krijoi Ai at?
Min Nuţfatin Khalaqahu Faqaddarahu 080-019 At e krijoi prej nj pike uji dhe e prgatiti.
Thumma As-Sabīla Yassarahu 080-020 Pastaj atij ia lehtsoi rrugn.
Thumma 'Amātahu Fa'aqbarahu 080-021 Mandej at e bri t vdes dhe atij i bri varr (t varrost).
Thumma 'Idhā Shā'a 'Ansharahu 080-022 Pastaj kur t doj Ai e ringjall at.
Kallā Lammā Yaqđi Mā 'Amarahu 080-023 Jo! Ai nuk zbatoi at q urdhroi Ai.
Falyanžuri Al-'Insānu 'Ilá Ţa`āmihi 080-024 Njeriu le t shikoje ushqimin e vet.
'Annā Şabab Al-Mā'a Şabbāan 080-025 Ne lshuam shi t mjaftueshm.
Thumma Shaqaq Al-'Arđa Shaqqāan 080-026 Pastaj e am tokn sipas nevojs s bims,
Fa'anbatnā Fīhā Ĥabbāan 080-027 Dhe bm q n t t mbijn drithra
Wa `Inabāan Wa Qađbāan 080-028 Edhe rrush e perime,
Wa Zaytūnāan Wa Nakhan 080-029 Edhe ullinj e hurma,
Wa Ĥadā'iqa Ghulbāan 080-030 Edhe kopshte t dendura,
Wa Fākihatan Wa 'Abbāan 080-031 Dhe pem e kullosa,
Matā`āan Lakum Wa Li'an`āmikum 080-032 Si mjete gjallrimi pr ju dhe pr bagtin tuaj.
Fa'idhā Jā'ati Aş-Şākhkhahu 080-033 E kur t vij ushtima (krisma e kijametit);
Yawma Yafirru Al-Mar'u Min 'Akhīhi 080-034 At dit njeriu ikn prej vllait t vet,
Wa 'Ummihi Wa 'Abīhi 080-035 Prej nns dhe prej babait t vet,
Wa Şāĥibatihi Wa Banīhi 080-036 Prej gruas dhe prej fmjve t vet.
Likulli Amri'in Minhum Yawma'idhin Sha'nun Yughnīhi 080-037 At dit secilit njeri i mjafton shtja e vet.
Wujūhun Yawma'idhin Musfirahun 080-038 At dit do t ket fytyra t shndritura,
Đāĥikatun Mustabshirahun 080-039 T buzqeshura e t gzuara.
Wa Wujūhun Yawma'idhin `Alayhā Ghabarahun 080-040 At dit do t ket edhe fytyra t pluhruara,
Tarhaquhā Qatarahun 080-041 Q i ka mbuluar errsira e zez,
'Ūlā'ika Humu Al-Kafaratu Al-Fajarahu 080-042 E t tillt jan ata mohuesit, mkatart.
Next Sūrah