81) Sūrat At-Takwīr

Printed format

81)

'Idhā Ash-Shamsu Kūwirat 081-001 Kur dielli t jet mbshtjellur (dhe errsohet),
Wa 'Idhā An-Nujūmu Ankadarat 081-002 Dhe kur yjet t ken rn (e shkaprderdhur),
Wa 'Idhā Al-Jibālu Suyyirat 081-003 Dhe kur kodrat t ken udhtuar (e br pluhur n ajr),
Wa 'Idhā Al-`Ishāru `Uţţilat 081-004 Dhe kur devet e shtrenjta t lihen pa bari n fush,
Wa 'Idhā Al-Wuĥūshu Ĥushirat 081-005 Dhe kur egrsirat t jen bashkuar (tubuar).
Wa 'Idhā Al-Biĥāru Sujjirat 081-006 Dhe kur detet t vlojn si zjarr i flakruar,
Wa 'Idhā An-Nufūsu Zūwijat 081-007 Dhe kur shpirtrat t jen bashkuar.
Wa 'Idhā Al-Maw'ūdatu Su'ilat 081-008 Dhe kur t pyeten ato vajza t varrosura t gjalla,
Bi'ayyi Dhanbin Qutilat 081-009 Pr far mkati ato jan mbytur,
Wa 'Idhā Aş-Şuĥufu Nushirat 081-010 Dhe kur fletushkat t jen shpaluar,
Wa 'Idhā As-Samā'u Kushiţat 081-011 Dhe kur qielli t jet hequr,
Wa 'Idhā Al-Jaĥīmu Su``irat 081-012 Dhe kur Xhehennemi t jet ndezur fort,
Wa 'Idhā Al-Jannatu 'Uzlifat 081-013 Dhe kur Xhenneti t jet afruar,
`Alimat Nafsun Mā 'Aĥđarat 081-014 Atbot njeriu do t dij se ka ka ofruar (t mir ose t keqe).
Falā 'Uqsimu Bil-Khunnasi 081-015 Betohem fuqimisht n yjet q trhiqen (ditn, e ndriojn natn),
Al-Jawāri Al-Kunnasi 081-016 Q udhtojn e fshihen (si dreni n strofk),
Wa Al-Layli 'Idhā `As`asa 081-017 Pasha natn kur ajo ia beh me errsir.
Wa Aş-Şubĥi 'Idhā Tanaffasa 081-018 Pasha agimin kur ia shkrep!
'Innahu Laqawlu Rasūlin Karīmin 081-019 Ska dyshim se ai (Kurani) sht thnie e t drguarit fisnik (q e pranoi prej Zotit).
Dhī Qūwatin `Inda Dhī Al-`Arshi Makīnin 081-020 Q sht i fort dhe q ka vend t lart te Zoti i Arshit.
Muţā`in Thamma 'Amīnin 081-021 Q sht i respektuar atje (n mesin e engjjve) dhe besnik.
Wa Mā Şāĥibukum Bimajnūnin 081-022 Nuk sht i marr shoku juaj (Muhammedi)!
Wa Laqad Ra'āhu Bil-'Ufuqi Al-Mubīni 081-023 Dhe se ai e pat par at (Xhibrilin) n horizontin e qart lindor.
Wa Mā Huwa `Alá Al-Ghaybi Biđanīnin 081-024 Dhe ai nuk sht q n t fshehtn (shpalljen) ka dyshim (ose ua l mangu).
Wa Mā Huwa Biqawli Shayţānin Rajīmin 081-025 Dhe ai (Kurani) nuk sht thnie e djallit t mallkuar!
Fa'ayna Tadh/habūna 081-026 Pra, ku jeni, kah shkoni?
'In Huwa 'Illā Dhikrun Lil`ālamīna 081-027 Ai (Kurani) ssht tjetr pos kshill pr njerzit!
Liman Shā'a Minkum 'An Yastaqīma 081-028 Pr at nga mesi juaj q dshiron t gjendet n t vrtetn.
Wa Mā Tashā'ūna 'Illā 'An Yashā'a Al-Lahu Rabbu Al-`Ālamīna 081-029 Po ju nuk mundeni, por vetm nse dshiron All-llahu, Zoti i botve!
Next Sūrah