75) Sūrat Al-Qiyāmah

Printed format

75)

Lā 'Uqsimu Biyawmi Al-Qiyāmahi 075-001 Betohem n ditn e kijametit;
Wa Lā 'Uqsimu Bin-Nafsi Al-Lawwāmahi 075-002 Betohem n shpirtin q sht shum qortues!
'Ayaĥsabu Al-'Insānu 'Allan Najma`a `Ižāmahu 075-003 A mendon njeriu se nuk do ti tubojm eshtrat e tij?
Balá Qādirīna `Alá 'An Nusawwiya Banānahu 075-004 Po, do tia tubojm! Duke qen se Ne jemi t zott tia rikrijojm si kan qen edhe majat e gishtave t tij!
Bal Yurīdu Al-'Insānu Liyafjura 'Amāmahu 075-005 Por, njeriu dshiron t vazhdoj edhe mtej n mkate.
Yas'alu 'Ayyāna Yawmu Al-Qiyāmahi 075-006 Andaj edhe pyet: Kur sht dita e kijametit?
Fa'idhā Bariqa Al-Başaru 075-007 E, kur t merren syt (t part)?
Wa Khasafa Al-Qamaru 075-008 E t zhet hna (errsohet),
Wa Jumi`a Ash-Shamsu Wa Al-Qamaru 075-009 Dhe t bashkohet dielli e hna.
Yaqūlu Al-'Insānu Yawma'idhin 'Ayna Al-Mafarru 075-010 At dit njeriu do t thot: Nga t iket!
Kallā Lā Wazara 075-011 Jo, nuk ka strehim!
'Ilá Rabbika Yawma'idhin Al-Mustaqarru 075-012 At dit vetm te Zoti yt sht caku!
Yunabba'u Al-'Insānu Yawma'idhin Bimā Qaddama Wa 'Akhkhara 075-013 At dit njeriu do t njihet me at q oi para dhe me at q la prapa.
Bali Al-'Insānu `Alá Nafsihi Başīrahun 075-014 Po njeriu sht dshmitar i vetvetes.
Wa Law 'Alqá Ma`ādhīrahu 075-015 Edhe nse i paraqet arsyetimet e veta.
Lā Tuĥarrik Bihi Lisānaka Lita`jala Bihi 075-016 Ti (Muhammed) mos shqipto at (Kuranin) me gjuhn tnde pr ta nxn at me t shpejt!
'Inna `Alaynā Jam`ahu Wa Qur'ānahu 075-017 Sepse Ne e kemi pr detyr tubimin dhe leximin e tij!
Fa'idhā Qara'nāhu Fa Attabi` Qur'ānahu 075-018 E kur ta lexojn at ty, ti prcille me t dgjuar leximin e tij.
Thumma 'Inna `Alaynā Bayānahu 075-019 Dhe pastaj sht obligim i yni q ta shkoqisim at.
Kallā Bal Tuĥibbūna Al-`Ājilaha 075-020 Jo, nuk sht ashtu! Por ju jeni q e doni t ngutshmen (dynjan).
Wa Tadharūna Al-'Ākhiraha 075-021 Dhe e lini pas shpine at t ardhmen (ahiretin).
Wujūhun Yawma'idhin Nāđirahun 075-022 At dit do t ket fytyra t shklqyera (t gzuara).
'Ilá Rabbihā Nāžirahun 075-023 Q Zotin e tyre e shikojn.
Wa Wujūhun Yawma'idhin Bāsirahun 075-024 At dit ka fytyra edhe t vrazhda.
Tažunnu 'An Yuf`ala Bihā Fāqirahun 075-025 Q presin tu thyhet kurrizi (t shkatrrohen).
Kallā 'Idhā Balaghati At-Tarāqī 075-026 Jo dhe Jo! Po kur t arrij (shpirti) n grop t fytit (t gjoksit),
Wa Qīla Man  ۜ  Rāqin 075-027 Dhe thuhet (nga familja e t afrmit): Kush do ta shroj?  ۜ 
Wa Žanna 'Annahu Al-Firāqu 075-028 Dhe ai bindet se ai po ndahet.
Wa Altaffati As-Sāqu Bis-Sāqi 075-029 E ti puqet kofsha pr kofshe (ti vshtirsohet gjendja).
'Ilá Rabbika Yawma'idhin Al-Masāqu 075-030 At dit vetm te Zoti yt shkohet.
Falā Şaddaqa Wa Lā Şallá 075-031 E ai as nuk vrtetoi at q duhej, as nuk u fal.
Wa Lakin Kadhdhaba Wa Tawallá 075-032 Por prgnjeshtroi dhe ktheu shpinn.
Thumma Dhahaba 'Ilá 'Ahlihi Yatamaţţá 075-033 Dhe shkonte te familja e tij me fodullk.
'Awlá Laka Fa'awlá 075-034 T sht afruar ty e keqja e tu afroft! (ose i mjeri ti i mjeri).
Thumma 'Awlá Laka Fa'awlá 075-035 Edhe nje her tu afrua ty e keqja; tu afroft!
'Ayaĥsabu Al-'Insānu 'An Yutraka Sudáan 075-036 A mos mendon njeriu se do t lihet duke mos zn asgj (pa kurrfar prgjegjsie).
'Alam Yaku Nuţfatan Min Manīyin Yumná 075-037 A nuk ka qen ai n nj pik uj q derdhet.
Thumma Kāna `Alaqatan Fakhalaqa Fasawwá 075-038 E pastaj u b gjak i trash, e Ai e krijoi dhe e prsosi?
Faja`ala Minhu Az-Zawjayni Adh-Dhakara Wa Al-'Unthá 075-039 Dhe prej tij Ai i bri dy lloje: mashkullin dhe femrn.
'Alaysa Dhālika Biqādirin `Alá 'An Yuĥyiya Al-Mawtá 075-040 A nuk sht Ai (Zot) i fuqishm q i ngjall t vdekurit?
Next Sūrah