74) Sūrat Al-Muddaththir

Printed format

74)

Yā 'Ayyuhā Al-Muddaththiru 074-001 O ti i mbuluar!
Qum Fa'andhir 074-002 Ngrihu dhe trhiqu vrejtjen (duke i thirrur).
Wa Rabbaka Fakabbir 074-003 Dhe madhroje Zotin tnd!
Wa Thiyābaka Faţahhir 074-004 Dhe rrobat tua pastroji!
Wa Ar-Rujza Fāhjur 074-005 Dhe t keqs s ndyr largohu!
Wa Lā Tamnun Tastakthiru 074-006 Dhe mos u mburr me at q jep e t duket shum!
Wa Lirabbika Fāşbir 074-007 Dhe pr hir t Zotit tnd duro!
Fa'idhā Nuqira Fī An-Nāqūri 074-008 E,kur t fryhet n Sur,
Fadhālika Yawma'idhin Yawmun `Asīrun 074-009 Ather ajo sht dit e vshtir.
`Alá Al-Kāfirīna Ghayru Yasīrin 074-010 Pr jobesimtart sht jo e leht.
Dharnī Wa Man Khalaqtu Waĥīdāan 074-011 Ti, m le Mua dhe at q e krijova t vetmuar.
Wa Ja`altu Lahu Mālāan Mamdūdāan 074-012 Dhe bra kt pasuri t madhe.
Wa Banīna Shuhūdāan 074-013 E bra edhe me djem q i ka me vete.
Wa Mahhadtu Lahu Tamhīdāan 074-014 Dhe Un i lash n disponim t gjitha mundsit.
Thumma Yaţma`u 'An 'Azīda 074-015 E ai lakmon q ti shtoj edhe m tepr.
Kallā  ۖ  'Innahu Kāna Li'yātinā `Anīdāan 074-016 E jo, se ai vrtet ishte mohues i fakteve tona!  ۖ 
Sa'urhiquhu Şa`ūdāan 074-017 At do ta ndrydhi me nj dnim t rnd e t padurueshm.
'Innahu Fakkara Wa Qaddara 074-018 Pse ai shum mendonte, radhitte e prgatiste (pr Kuranin).
Faqutila Kayfa Qaddara 074-019 Qoft i shkatrruar, po si prceptonte?
Thumma Qutila Kayfa Qaddara 074-020 Prap qoft i shkatrruar, po si prceptonte?
Thumma Nažara 074-021 Ai srish thellohej n mendime.
Thumma `Abasa Wa Basara 074-022 Pastaj mrrolej dhe bhej edhe i vrazhd.
Thumma 'Adbara Wa Astakbara 074-023 Pastaj ktheu shpinn me mendjemadhsi.
Faqāla 'In Hādhā 'Illā Siĥrun Yu'utharu 074-024 E tha: Ky (Kurani) nuk sht tjetr, vetm se magji q prcillet prej t tjerve.
'In Hādhā 'Illā Qawlu Al-Bashari 074-025 Ky nuk sht tjetr, prve fjal njerzish!
Sa'uşlīhi Saqara 074-026 E Un at do ta hedh n Sekar!
Wa Mā 'Adrāka Mā Saqaru 074-027 E, ku e di ti se ka sht Sekar?
Lā Tubqī Wa Lā Tadharu 074-028 Ai nuk l send t mbetet pa e djegur.
Lawwāĥatun Lilbashari 074-029 Ai sht q ua prish dhe ua nxin lkurat.
`Alayhā Tis`ata `Ashara 074-030 Mbikqyrs mbi t jan nntmbdhjet.
Wa Mā Ja`alnā 'Aşĥāba An-Nāri 'Illā Malā'ikatan  ۙ  Wa Mā Ja`alnā `Iddatahum 'Illā Fitnatan Lilladhīna Kafarū Liyastayqina Al-Ladhīna 'Ū Al-Kitāba Wa Yazdāda Al-Ladhīna 'Āmanū 'Īmānāan  ۙ  Wa Lā Yartāba Al-Ladhīna 'Ū Al-Kitāba Wa Al-Mu'uminūna  ۙ  Wa Liyaqūla Al-Ladhīna Fī Qulūbihim Marađun Wa Al-Kāfirūna Mādhā 'Arāda Al-Lahu Bihadhā Mathalāan  ۚ  Kadhālika Yuđillu Al-Lahu Man Yashā'u Wa Yahdī Man Yashā'u  ۚ  Wa Mā Ya`lamu Junūda Rabbika 'Illā Huwa  ۚ  Wa Mā Hiya 'Illā Dhikrá Lilbashari 074-031 E mbiqkyrs t zjarrit, Ne nuk bjm tjetr, prve engjjve dhe numrin e tyre (t prmendur n Kuran) nuk e bm pr tjetr, por vetm si sprov pr ata q nuk besuan, e q t binden ata q u sht dhn libri, e atyre q besuan tu shtohet besimi, e atyre q u sht dhm libri dhe besimtart t mos ken dyshim, dhe ata q zemrat i kan t smura dhe jobesimtart t thon: ka dashti All-llahu me kt shembull? Ja ashtu, All-llahu e l t humbur at q do, e ushtrin e Zotit tnd nuk e di kush pos Atij, e ai (Sekari), nuk sht tjetr vetm se nj prkujtim pr njerz.  ۙ  Kallā Wa Al-Qamari 074-032 Jo, nuk sht ashtu, Pasha hnn!
Wa Al-Layli 'Idh 'Adbara 074-033 Edhe natn kur trhiqet!
Wa Aş-Şubĥi 'Idhā 'Asfara 074-034 Edhe agimin kur agon!
'Innahā La'iĥdá Al-Kubari 074-035 Ska dyshim se ai (Sekari) sht nj nga belat m t mdha.
Nadhīrāan Lilbashari 074-036 Ësht vrejtje pr njerz!
Liman Shā'a Minkum 'An Yataqaddama 'Aw Yata'akhkhara 074-037 Pr at nga mesi juaj q dshiron t prparoj (n t mira) apo t ngec.
Kullu Nafsin Bimā Kasabat Rahīnahun 074-038 Secili njeri sht peng i veprs s vet.
'Illā 'Aşĥāba Al-Yamīni 074-039 Prve atyre t djathtve.
Fī Jannātin Yatasā'alūna 074-040 Q jan n Xhennete e i bjn pyetje njri-tjetrit,
`Ani Al-Mujrimīna 074-041 Prkitazi me kriminelt (e u thon):
Mā Salakakum Fī Saqara 074-042 ka u solli juve n Sekar?
Qālū Lam Naku Mina Al-Muşallīna 074-043 Ata thon: Nuk kemi qen prej atyre q faleshin ( q bnin namaz);
Wa Lam Naku Nuţ`imu Al-Miskīna 074-044 Nuk kemi qen q ushqyenim t varfrit;
Wa Kunnā Nakhūđu Ma`a Al-Khā'iđīna 074-045 Dhe kemi qen q prziheshim me t tjert n pun t kota.
Wa Kunnā Nukadhdhibu Biyawmi Ad-Dīni 074-046 Dhe kemi qen q nuk e besonim ditn e gjykimit.
Ĥattá 'Atānā Al-Yaqīnu 074-047 Derisa na erdhi e vrteta (vdekja)!
Famā Tanfa`uhum Shafā`atu Ash-Shāfi`īna 074-048 E tanim, atyre nuk u bn dobi ndrmjetsimi i ndrmjetsuesve,
Famā Lahum `Ani At-Tadhkirati Mu`rīna 074-049 Po ka kishin ata q largohesin prej kshills (Kurait)?
Ka'annahum Ĥumurun Mustanfirahun 074-050 Ata ishin si gomar t trembur (t egr).
Farrat Min Qaswarahin 074-051 Q ikin prej luanit (ose prej gjahtarit).
Bal Yurīdu Kullu Amri'in Minhum 'An Yu'utá Şuĥufāan Munashsharahan 074-052 Ve ksaj, secili prej tyre dshironte ti jepej libr i posam (i hapt, i qart).
Kallā  ۖ  Bal Lā Yakhāfūna Al-'Ākhiraha 074-053 E jo! Por ata jan q nuk friksohen bots tjetr.  ۖ 
Kallā 'Innahu Tadhkirahun 074-054 Dhe jo! Se ai (Kurani) sht kshill e lart.
Faman Shā'a Dhakarahu 074-055 E kush do, kshillohet me t.
Wa Mā Yadhkurūna 'Illā 'An Yashā'a Al-Lahu  ۚ  Huwa 'Ahlu At-Taqwá Wa 'Ahlu Al-Maghfirahi 074-056 Po ata nuk mund t marrin msim prej tij, vetm nse All-llahu di, Ai sht i denj pr tiu ruajtur dhe i denj pr falje mkatesh!  ۚ 
Next Sūrah