70) Sūrat Al-Ma`ārij

Printed format

70)

Sa'ala Sā'ilun Bi`adhābin Wāqi`in 070-001 Nj luts e kerkoi dnimin e pashmangshm,
Lilkāfiryna Laysa Lahu Dāfi`un 070-002 pr jobesimtart. At (dnim) ska kush q mund ta ndal.
Mina Al-Lahi Dhī Al-Ma`āriji 070-003 Ai dnim vjen nga All-llahu, pronari ishkallve t larta (n qiej).
Ta`ruju Al-Malā'ikatu Wa Ar-Rūĥu 'Ilayhi Fī Yawmin Kāna Miqdāruhu Khamsīna 'Alfa Sanahin 070-004 Atje ngjiten engjjt dhe shpirti (Xhibrili) n nj dit q zgjat pesdhjet mij vjet (ose lartsia e atyre shkallve sht pesdhjet mij vjet).
Fāşbir Şabrāan Jamīlāan 070-005 Ti, pra, duro me nj durim pa ankes (t mir).
'Innahum Yarawnahu Ba`īdāan 070-006 Atyre u duket ai larg,
Wa Narāhu Qarībāan 070-007 Kurse Neve ai na duket afr.
Yawma Takūnu As-Samā'u Kālmuhli 070-008 Dita kur qielli t bhet si kallaji i shkrir.
Wa Takūnu Al-Jibālu Kāl`ihni 070-009 Kodrat t bhen si leshi i lnurur.
Wa Lā Yas'alu Ĥamīmun Ĥamīmāan 070-010 Dhe asnj mik nuk pyet pr mikun.
Yubaşşarūnahum  ۚ  Yawaddu Al-Mujrimu Law Yaftadī Min `Adhābi Yawmi'idhin Bibanīhi 070-011 Edhe pse ata shihen ndrmjet vete (edhe njihen, por ikin prej njri-tjetrit). Krimineli dshiron sikur t kishte paguar dnimin e asaj dite me bijt e vet.  ۚ 
Wa Şāĥibatihi Wa 'Akhīhi 070-012 Dhe me gruan e vet dhe me vllain e vet.
Wa Faşīlatihi Allatī Tu'uwyhi 070-013 Edhe me t afrmit e tij q ai te ata mbshtetej.
Wa Man Al-'Arđi Jamī`āan Thumma Yunjīhi 070-014 Edhe me krejt ka ka n tok, e vetm t kishte shptuar!
Kallā  ۖ  'Innahā Lažá 070-015 Jo, kurrsesi, ajo (para) sht Ledhdha - flaka (emr i Xhehennemit).  ۖ 
Nazzā`atan Lilshshawá 070-016 Ësht q heq kapakt e koks.
Tad`ū Man 'Adbara Wa Tawallá 070-017 Q e thrret (trheq prej vetes) at q sht zbbrapsur e larguar (prej besimit).
Wa Jama`a Fa'aw`á 070-018 Dhe q ka tubuar (pasuri) dhe e ka ruajtur (fshehur).
'Inna Al-'Insāna Khuliqa Halū`āan 070-019 Ësht e vrtet se njeriu sht i prirur t jet i padurueshm.
'Idhā Massahu Ash-Sharru Jazū`āan 070-020 Pse kur e godit ndonj e keqe, ai ankohet s teprmi.
Wa 'Idhā Massahu Al-Khayru Manū`āan 070-021 Ndrkaq, kur e gjen e mira, ai bhet tepr koprac.
'Illā Al-Muşallīna 070-022 Prve atyre q falen,
Al-Ladhīna Hum `Alá Şalātihim Dā'imūna 070-023 t cilt jan t rregullt n faljen e namazit t tyre.
Wa Al-Ladhīna Fī 'Amwālihim Ĥaqqun Ma`lūmun 070-024 Dhe ata q n pasurin e vet kan ndar n nj pjes t caktuar.
Lilssā'ili Wa Al-Maĥrūmi 070-025 Pr lypsin dhe pr nevojtarin q nuk lyp.
Wa Al-Ladhīna Yuşaddiqūna Biyawmi Ad-Dīni 070-026 Edhe ata q e besojn bindshm ditn e gjykimit.
Wa Al-Ladhīna Hum Min `Adhābi Rabbihim Mushfiqūna 070-027 Edhe ata q i friksohen dnimit nga Zoti i tyre.
'Inna `Adhāba Rabbihim Ghayru Ma'mūnin 070-028 Sepse sht e vrtet q nuk ka shptim prej dnimit nga Zoti i tyre.
Wa Al-Ladhīna Hum Lifurūjihim Ĥāfižūna 070-029 Edhe ata q jan ruajtur prej punve t ndyra (amorale).
'Illā `Alá 'Azwājihim 'Aw Mā Malakat 'Aymānuhum Fa'innahum Ghayru Malūmīna 070-030 Me prjashtim ndaj grave t veta dhe ndaj robreshave q i kan n posedim, ata nuk qortohen pr to.
Famani Abtaghá Warā'a Dhālika Fa'ūlā'ika Humu Al-`Ādūna 070-031 E kush krkon prve tyre, t tillt jan t shfrenuar (meritojn dnim).
Wa Al-Ladhīna Hum Li'mānātihim Wa `Ahdihim Rā`ūna 070-032 Edhe ata q jan besnik ndaj amanetit q u sht besuar dhe ndaj premtimit t dhn.
Wa Al-Ladhīna Hum Bishahādātihim Qā'imūna 070-033 Edhe ata q dshmin e vet e zbatojn (nuk e mohojn, nuk e fshehin).
Wa Al-Ladhīna Hum `Alá Şalātihim Yuĥāfižūna 070-034 Edhe ata q jan t kujdesshm ndaj rregullave t namazit t tyre.
'Ūlā'ika Fī Jannātin Mukramūna 070-035 T tillt jan n Xhennete dhe jan t nderuar.
Famāli Al-Ladhīna Kafarū Qibalaka Muhţi`īna 070-036 sht me ata q nuk besuan dhe zgjasin qafat nga ti?
`Ani Al-Yamīni Wa `Ani Ash-Shimāli `Izīna 070-037 Uln n grupe n t djatht e n t majt teje?
'Ayaţma`u Kullu Amri'in Minhum 'An Yudkhala Jannata Na`īmin 070-038 A dshiron secili prej tyre t hyj n Xhennetin r begatshm?
Kallā  ۖ  'Innā Khalaqnāhum Mimmā Ya`lamūna 070-039 Kurrsesi! Ne i krijuam ata nga ajo ka ata e din.  ۖ 
Falā 'Uqsimu Birabbi Al-Mashāriqi Wa Al-Maghāribi 'Innā Laqādirūna 070-040 Pra betohem n Zotin e lindjeve e t perndimeve, se Ne kemi fuqi.
`Alá 'An Nubaddila Khayrāan Minhum Wa Mā Naĥnu Bimasbūqīna 070-041 t zvendsojm me m t mir se ata dhe Ne nuk mund t na dal kush para.
Fadharhum Yakhūđū Wa Yal`abū Ĥattá Yulāqū Yawmahumu Al-Ladhī Yū`adūna 070-042 Po ti lri ata t zhyten edhe m thell n t kota dhe t dfrehen deri q t ballafaqohen n ditn e tyre q po u premtohet.
Yawma Yakhrujūna Mina Al-'Ajthi Sirā`āan Ka'annahum 'Ilá Nuşubin Yūfiđūna 070-043 Ditn kur duke u ngutur dalin prej varreve, sikur nguteshin te idhujt,
Khāshi`atan 'Abşāruhum Tarhaquhum Dhillatun  ۚ  Dhālika Al-Yawmu Al-Ladhī Kānū Yū`adūna 070-044 Me shikimet e tyre t prulura i ka kapluar poshtrimi. Ajo sht dita q ka qen premtuar.  ۚ 
Next Sūrah