68) Sūrat Al-Qalam

Printed format

68)

n Wa Al-Qalami Wa Mā Yasţurūna 068-001 Nun, betohem n pendn dhe n at ka shkruajn!
Mā 'Anta Bini`mati Rabbika Bimajnūnin 068-002 Ti, me dhuratn pejgamber) e Zotit tnd, nuk je i mendur!
Wa 'Inna Laka La'ajrāan Ghayra Mamnūnin 068-003 Dhe se ti, padyshim do t kesh shprblim t pandrprer!
Wa 'Innaka La`alá Khuluqin `Ažīmin 068-004 Vrtet, ti je n nj shkall t lart morali!
Fasatubşiru Wa Yubşirūna 068-005 M von ti do t shohsh, edhe ata do t shohin.
Bi'ayyyikumu Al-Maftūnu 068-006 Se cili prej jush sht i mendur?
'Inna Rabbaka Huwa 'A`lamu Biman Đalla `An Sabīlihi Wa Huwa 'A`lamu Bil-Muhtadīna 068-007 Ska dyshim se Zoti yt sht Ai q e di m s miri se kush sht ai q ka humbur prej rrugs s Tij dhe Ai e di m s miri pr t udhzuarit.
Falā Tuţi`i Al-Mukadhdhibīna 068-008 Andaj, ti mos u pajto me gnjeshtart!
Wa Ddū Law Tud/hinu Fayud/hinūna 068-009 Ata kan dshir q ti t bsh lajka.
Wa Lā Tuţi` Kulla Ĥallāfin Mahīnin 068-010 Mos e respekto ask q betohet shum dhe sht i poshtr!
Hammāzin Mashshā'in Binamīmin 068-011 q sht prgojues e ban fjal ndr njerz.
Mannā`in Lilkhayri Mu`tadin 'Athīmin 068-012 Shum koprrac ndaj rrugs s mbar, i pafrenueshm, mkatar,
`Utullin Ba`da Dhālika Zanīmin 068-013 q sht shum i vrazhd, m n fund edhe kopil (nuk dihet baba).
'An Kāna Dhā Mālin Wa Banīna 068-014 (Mos e respekto) Vetm pse ka pasuri e djem!
'Idhā Tutlá `Alayhi 'Āyātunā Qāla 'Asāţīru Al-'Awwalīna 068-015 Kur atij i lexohen ajetet Tona, ai thot: Legjenda t t parve!
Sanasimuhu `Alá Al-Khurţūmi 068-016 Ne do ti dmkosim at n turi (n hund).
'Innā Balawnāhum Kamā Balawnā 'Aşĥāba Al-Jannati 'Idh 'Aqsamū Layaşrimunnahā Muşbiĥīna 068-017 Ne i sprovuam ata (mekasit) sikurse i kemi pas sprovuar pronart e kopshtit. Kur u betuan se do t vjelin at hert n agim.
Wa Lā Yastathnūna 068-018 E nuk than (kur u betuan): N dasht All-llahu - inshaell -llahu!
Faţāfa `Alayhā Ţā'ifun Min Rabbika Wa Hum Nā'imūna 068-019 E, sa qen ata fjetur, at (kopshtin) e goditi nj bela nga Zoti yt.
Fa'aşbaĥat Kālşşarīmi 068-020 Dhe ai gdhiu si t ishte i vjel.
Fatanādaw Muşbiĥīna 068-021 Ata n mngjes thrritnin njri-tjetrin.
'Ani Aghdū `Alá Ĥarthikum 'In Kuntum Şārimīna 068-022 Ngrihuni hert te prodhimet e tuaja, nse doni ti vilni!
nţalaqū Wa Hum Yatakhāfatūna 068-023 Dhe ata vajtnduke pshpritur n mes vete ( t mos i dgjojn kush).
'An Lā Yadkhulannahā Al-Yawma `Alaykum Miskīnun 068-024 24-25. T mos lejojn t afrohet sot n t asnj i varfr.
Waghadaw `Alá Ĥardin Qādirīna 068-025 24-25. T mos lejojn t afrohet sot n t asnj i varfr.
Falammā Ra'awhā Qālū 'Innā Lađāllūna 068-026 E kur e pan at, than: Ska dyshim, ne kemi humbur (rrugn).
Bal Naĥnu Maĥrūmūna 068-027 Jo, (ne nuk kemi humbur rrugn) por pakemi mbetur pa t!
Qāla 'Awsaţuhum 'Alam 'Aqul Lakum Lawlā Tusabbiĥūna 068-028 Ai me maturi prej tyre tha: A nuk ju thah prse nuk e prmendi Zotin?
Qālū Subĥāna Rabbinā 'Innā Kunnā Žālimīna 068-029 Ather ata than: I pafajshm sht Zoti yn, ne ishim t padrejt
Fa'aqbala Ba`đuhum `Alá Ba`đin Yatalāwamūna 068-030 Dhe u kthyen e po e qortojn njri-tjetrin.
Qālū Yā Waylanā 'Innā Kunnā Ţāghīna 068-031 Than: T mjert ne, vrtet ne ishim jasht rrugs!
`Asá Rabbunā 'An Yubdilanā Khayrāan Minhā 'Innā 'Ilá Rabbinā Rāghibūna 068-032 Shpresohet se Zoti yt do na zvendsoj me ndonj edhe m t mir se ai; ne n t vetm te Zoti yn mbajm shpresn.
Kadhālika Al-`Adhābu  ۖ  Wa La`adhābu Al-'Ākhirati 'Akbaru  ۚ  Law Kānū Ya`lamūna 068-033 Ja, kshtu do t jen dnimi (i mekasve), ndrsa dnimi i bots tjetr do t jet shum m i ashpr, sikur t jen q e kuptojn.  ۖ   ۚ 
'Inna Lilmuttaqīna `Inda Rabbihim Jannāti An-Na`īmi 068-034 Ësht e sigurt se pr t devotshmit do t ket te Zoti i tyre kopshte t begatshme.
'Afanaj`alu Al-Muslimīna Kālmujrimīna 068-035 A do ti bjm krminelt t barabart me mylimant?
Mā Lakum Kayfa Taĥkumūna 068-036 sht me ju, si gjykoni ashtu?
'Am Lakum Kitābun Fīhi Tadrusūna 068-037 A mos keni ndonj libr, e prej saj msoni?
'Inna Lakum Fīhi Lamā Takhayyarūna 068-038 E ju do t keni atje ka t dshironi?
'Am Lakum 'Aymānun `Alaynā Bālighatun 'Ilá Yawmi Al-Qiyāmati  ۙ  'Inna Lakum Lamā Taĥkumūna 068-039 Amos keni ndonj zotim t fort prej Nesh q vazhdon deri n kijamet, se do ta rrini at q dshironi?  ۙ 
Salhum 'Ayyuhum Bidhālika Za`īmun 068-040 Pyeti ata se cili sht prej tyre q u garanton at?
'Am Lahum Shurakā'u Falya'tū Bishurakā'ihim 'In Kānū Şādiqīna 068-041 Apo ata kan ortak (zota) q u garantojn, pra le ti sjellin ortakt e vet, nse e thon t vtetn?
Yawma Yukshafu `An Sāqin Wa Yud`awna 'Ilá As-Sujūdi Falā Yastaţī`ūna 068-042 (Prkujto) Ditn kur ashprsohet shtja deri n kulm (n kijamet), e ata do t ftohen pr t br sexhde, po nuk mundn.
Khāshi`atan 'Abşāruhum Tarhaquhum Dhillatun  ۖ  Wa Qad Kānū Yud`awna 'Ilá As-Sujūdi Wa Hum Sālimūna 068-043 Shikimet e tyre jan t prulura dhe ata i kaplon poshtrimi, kur dihet se ata kan qen t ftuar t bjn sexhde sa ishin t shndosh (e ata - talleshin).  ۖ 
Fadharnī Wa Man Yukadhdhibu Bihadhā Al-Ĥadīthi  ۖ  Sanastadrijuhum Min Ĥaythu Lā Ya`lamūna 068-044 Pra m l Mua dhe ata q e mohojn kt Kuran. Ne do ti afrojm ata dalngadal te dnimi prej nga nuk presin.  ۖ 
Wa 'Umlī Lahum  ۚ  'Inna Kaydī Matīnun 068-045 Dhe atyre Un u jap afat, sepse ndshkimi Im st shum i fort.  ۚ 
'Am Tas'aluhum 'Ajrāan Fahum Min Maghramin Muthqalūna 068-046 A mos krkon ti prej tyre shprblim, e ata jan t ngarkuar me dhniet?
'Am `Indahumu Al-Ghaybu Fahum Yaktubūna 068-047 A mos te ta sht e fshehta (e Lehvi Mahfudhit), e ata prej atu trumbetojn (se jan t mir)?
Fāşbir Liĥukmi Rabbika Wa Lā Takun Kaşāĥibi Al-Ĥūti 'Idh Nādá Wa Huwa Makžūmun 068-048 Po ti, bhu i durueshm ndaj caktimit t Zotit tnd, e mos u b si ai peshkut n kohn kur pat thirrur (Zotin) dhe ishte i mllefosur.
Lawlā 'An Tadārakahu Ni`matun Min Rabbihi Lanubidha Bil-`Arā'i Wa Huwa Madhmūmun 068-049 Sikur t mos i afrohej atij mshir nga Zoti i tij, do t hidhej n shkretrir i demoralizuar.
jtabāhu Rabbuhu Faja`alahu Mina Aş-Şāliĥīna 068-050 Po Zoti i tij, e bri at t zgjedhur prej t mirve.
Wa 'In Yakādu Al-Ladhīna Kafarū Layuzliqūnaka Bi'abşārihim Lammā Sami`ū Adh-Dhikra Wa Yaqūlūna 'Innahu Lamajnūnun 068-051 E ata q nuk besuan gati sa t zhdukin me shikimet e tyre, kur dgjuan Kuranin, e (nga inati) than: Ai sht i marr!
Wa Mā Huwa 'Illā Dhikrun Lil`ālamīna 068-052 Po ai (Kurani) nuk sht tjetr vetm se kshill pr botn (e njerzve e t xhinve).
Next Sūrah