54) Sūrat Al-Qamar

Printed format

54)

Aqtarabati As-Sā`atu Wa Anshaqqa Al-Qamaru 054-001 Momenti (i katastrofs s prgjigjthshme) sht afruar, e hna sht ar (n dysh).
Wa 'In Yaraw 'Āyatan Yu`riđū Wa Yaqūlū Siĥrun Mustamirrun 054-002 Po ata (idhujtart) edhe nse shohin ndonj argument (mrekulli) zprapsen e thon: Kjo sht magji e vazhdueshme!
Wa Kadhdhabū Wa Attaba`ū 'Ahwā'ahum  ۚ  Wa Kullu 'Amrin Mustaqirrun 054-003 Dhe prgnjeshtruan, e ndoqn dshirat e veta, por do shtje arrin cakun e fundit.  ۚ 
Wa Laqad Jā'ahum Mina Al-'Anbā'i Mā Fīhi Muzdajarun 054-004 Atyre u patn ardhur aso lajmesh (t popujve t lasht), ku ka mjaft qortime, (pr ata q kuptojn).
Ĥikmatun Bālighatun  ۖ  Famā Tughni An-Nudhuru 054-005 Urtsi e prsosur (sht Kurani)! Po sa bjn dobi qortimet!  ۖ 
Fatawalla `Anhum  ۘ  Yawma Yad`u Ad-Dā`i 'Ilá Shay'in Nukurin 054-006 Pra, largohu prej tyre. ditn kur thirrsi (Israfili) kumton nj send t tmerrshm.  ۘ 
Khushsha`āan 'Abşāruhum Yakhrujūna Mina Al-'Ajthi Ka'annahum Jarādun Muntashirun 054-007 Dalin prej varreve, e si karkaleca t shprndar e me shikim prulur.
Muhţi`īna 'Ilá Ad-Dā`i  ۖ  Yaqūlu Al-Kāfirūna Hādhā Yawmun `Asirun 054-008 Duke shpejtuar drejt atij q i thrret, e, jobesimtart thon: Kjo sht dit e vshtir.  ۖ 
Kadhdhabat Qablahum Qawmu Nūĥin Fakadhdhabū `Abdanā Wa Qālū Majnūnun Wa Azdujira 054-009 Populli i Nuhut q ishte para tyre prgnjeshtroi, dhe robin Ton (Nuhun) e quajti rrenacak dhe i than: I marr! dhe iu b krcnim.
Fada`ā Rabbahu 'Annī Maghlūbunntaşir 054-010 E ai iu drejtua Zotit t vet: Un jam i mundur, prandaj m ndihmo! ~
Fafataĥnā 'Abwāba As-Samā'i Bimā'in Munhamirin 054-011 Ather Ne me nj shi t vrullshm i hapm dyert e qiellit.
Wa Fajjarnā Al-'Arđa `Uyūnāan Fāltaqá Al-Mā'u `Alá 'Amrin Qad Qudira 054-012 Dhe Ne tokn e zbrthyem n burime uji, kurse uji u bashkua si ishte e caktuar.
Wa Ĥamalnāhu `Alá Dhāti 'Alwāĥin Wa Dusurin 054-013 E at (Nuhun) e bartm n (anije) drrasash e shtyllash t gojzuara.
Tajrī Bi'a`yuninā Jazā'an Liman Kāna Kufira 054-014 Q lundronte n mbikqyrje Ton. (I fundosm) Si ndshkim pr at (Nuhun) q ishte mohuar (prbuzur).
Wa Laqad Taraknāhā 'Āyatan Fahal Min Muddakirin 054-015 At (ngjarje) Ne e lam kujtim, po a ka ndokush q merr msim?
Fakayfa Kāna `Adhābī Wa Nudhuri 054-016 E far ishte ndshkimi Im dhe krcnimi Im!
Wa Laqad Yassarnā Al-Qur'āna Lildhdhikri Fahal Min Muddakirin 054-017 Ne Kuranin e bm t leht pr msim, po a ndokush q merr msim?
Kadhdhabat `Ādun Fakayfa Kāna `Adhābī Wa Nudhuri 054-018 Adi prgnjeshtroi, e far ishte ndshkimi Im dhe krcnimi?
'Innā 'Arsalnā `Alayhim Rīĥāan Şarşarāan Fī Yawmi Naĥsin Mustamirrin 054-019 Atyre Nenj dit fatkeqe t prjetshme u lshuamnj er t fort.
Tanzi`u An-Nāsa Ka'annahum 'A`jāzu Nakhlin Munqa`irin 054-020 I ngriste njerzit si t ishin trupa hurmash t shkulura.
Fakayfa Kāna `Adhābī Wa Nudhuri 054-021 Dhe far ishte ndshkimi Im dhe vrejtja Ime?
Wa Laqad Yassarnā Al-Qur'āna Lildhdhikri Fahal Min Muddakirin 054-022 Ne Kuranin e bm t leht pr t kuptuar, a ka ndokush q merr kshill?
Kadhdhabat Thamūdu Bin-Nudhuri 054-023 Themudi prgnjeshtroi t drguarit.
Faqālū 'Abasharāan Minnā Wāĥidāan Nattabi`uhu 'Innā 'Idhāan Lafī Đalālin Wa Su`urin 054-024 E tham: A t shkojm pas nj t vetmit njeri q doli nga mesi yn, po Ne ather do t jemi t humbur n nj marrsi! ~
'A'uulqiya Adh-Dhikru `Alayhi Min Bayninā Bal Huwa Kadhdhābun 'Ashirun 054-025 A, atij nga mesi jon iu dha shpallja? Jo, por ai sht nj gnjeshtar mendjemadh.
Saya`lamūna Ghadāan Mani Al-Kadhdhābu Al-'Ashiru 054-026 Mirpo ata nesr do t kuptojm se kush sht gnjeshtari, mendjemadhi!
'Innā Mursilū An-Nāqati Fitnatan Lahum Fārtaqibhum Wa Aşţabir 054-027 Ne atyre do tua drgojm deven si sprov e ti vetm dhe bn durim.
Wa Nabbi'hum 'Anna Al-Mā'a Qismatun Baynahum  ۖ  Kullu Shirbin Muĥtađarun 054-028 Dhe lajmroji ata se uji sht i ndar pr ta ve e ve, secili do t paraqitet pr t pir uj n rendin e vet.  ۖ 
Fanādaw Şāĥibahum Fata`āţá Fa`aqara 054-029 Po ata e ftuan shokun e vet, e ai mori dhe e theri at.
Fakayfa Kāna `Adhābī Wa Nudhuri 054-030 E far ishte ndshkimi ndshkimi Im dhe krcnimi Im?
'Innā 'Arsalnā `Alayhim Şayĥatan Wāĥidatan Fakānū Kahashīmi Al-Muĥtažiri 054-031 Ne lshuam kundr tyre nj ushtim , e ata u bn si shtroj vathi. (Mbeturin e ushqimit t kafshve q u shtohet).
Wa Laqad Yassarnā Al-Qur'āna Lildhdhikri Fahal Min Muddakirin 054-032 Ne Kuranin e bm t leht pr kshill, po a ka ndokush q merr msim?
Kadhdhabat Qawmu Lūţin Bin-Nudhuri 054-033 Populli i Lutit i prgnjeshtroi vrejtjet e pejgamberit t vet.
'Innā 'Arsalnā `Alayhim Ĥāşibāan 'Illā 'Āla Lūţin  ۖ  Najjaynāhum Bisaĥarin 054-034 Ne atyre, prve famijes s Lutit t ciln e shptuam para se t agonte, u lshuam nj er q solli gur mbi ta.  ۖ 
Ni`matan Min `Indinā  ۚ  Kadhālika Najzī Man Shakara 054-035 (Shptimi ishte) Nj mirsi nga ana Jon, ashtu Ne shprblejm at q falnderon.  ۚ 
Wa Laqad 'Andharahum Baţshatanā Fatamāraw Bin-Nudhuri 054-036 Ai (Luti) u pat trhequr vrejtjen atyre pr dnimin Ton t rnd, por ata dyshuan n ato krcnime.
Wa Laqad Rāwadūhu `An Đayfihi Faţamasnā 'A`yunahum Fadhūqū `Adhābī Wa Nudhuri 054-037 Ata deshn tu afrohen mysafirve t tij e Ne ua verbruam syt atyre, pra prjetoni ndshkimin Tim dhe qortimet e Mia!
Wa Laqad Şabbaĥahum Bukratan `Adhābun Mustaqirrun 054-038 E, atyre n nj mngjes t hershm u erdhi dnimi i prhershm.
Fadhūqū `Adhābī Wa Nudhuri 054-039 Pra, vuanie dnimin Tim dhe qortimin Tim!
Wa Laqad Yassarnā Al-Qur'āna Lildhdhikri Fahal Min Muddakirin 054-040 Ne Kuranin e bm t leht pr t studiuar, a ka ndokush q merr prvoj nga ai?
Wa Laqad Jā'a 'Āla Fir`awna An-Nudhuru 054-041 Edhe rrethit t faraonit i patm ardhur shum vrejtje.
Kadhdhabū Bi'āyātinā Kullihā Fa'akhadhnāhum 'Akhdha `Azīzin Muqtadirin 054-042 Ata i prgnjeshtruan t gjitha argumentet Tona, prandaj Ne i dnuam ashtu si sht dnimi i nj ngadhnjyesi, i nj fuqiploti.
'Akuffārukum Khayrun Min 'Ūla'ikum 'Am Lakum Barā'atun Az-Zuburi 054-043 A jobesimtart tuaj jan m t vlefshm se ata q u prmendn, apo ju keni ndonj kontrat n librat e qiellit?
'Am Yaqūlūna Naĥnu Jamī`un Muntaşirun 054-044 A mos po thon: Ne jemi nj grup ngadhnjyes tok t bashkuar?
Sayuhzamu Al-Jam`u Wa Yuwallūna Ad-Dubura 054-045 Grupi do t psoj disfat dhe ata do t kthehen prapa.
Bali As-Sā`atu Maw`iduhum Wa As-Sā`atu 'Ad/há Wa 'Amarru 054-046 Por jo, afati i tyre sht kijameti, e kijameti sht edhe m i vshtir, edhe m i hidhur.
'Inna Al-Mujrimīna Fī Đalālin Wa Su`urin 054-047 Ska dyshim se idhujtart kriminel, jan edhe n nj huti edhe n zjarr t madh.
Yawma Yusĥabūna Fī An-Nāri `Alá Wujūhihim Dhūqū Massa Saqara 054-048 Ditn kur me fytyrat e tyre do t trhiqen zvarr n zjarr. Vuanie dnimin Sekar. (emr i nj Xhehennemi).
'Innā Kulla Shay'in Khalaqnāhu Biqadarin 054-049 Ne do send kemi krijuar me mas t caktuar.
Wa Mā 'Amrunā 'Illā Wāĥidatun Kalamĥin Bil-Başari 054-050 Puna Jon (n krijim) sht e shpejt sa el e mshel syt.
Wa Laqad 'Ahlaknā 'Ashyā`akum Fahal Min Muddakirin 054-051 Ne, ata q ishin si ju i shkatrruam, a ka ndokush q merr msim?
Wa Kullu Shay'in Fa`alūhu Fī Az-Zuburi 054-052 Dhe do gj q ata e punuan, gjendet (e shkruar) n shnime.
Wa Kullu Şaghīrin Wa Kabīrin Mustaţarun 054-053 Dhe do vepr, qoft e vogl dhe qoft e madhe sht rradhitur (evidentuar n Lehvi Mahfudh).
'Inna Al-Muttaqīna Fī Jannātin Wa Naharin 054-054 Ësht e vrtet se t devotshmit do t jen n Xhennete e n lumenj.
Fī Maq`adi Şidqin `Inda Malīkin Muqtadirin 054-055 N nj vend t knaqshm, te Sunduesi i plotfuqishm (te All-llahu).
Next Sūrah