53) Sūrat An-Najm

Printed format

53)

Wa An-Najmi 'Idhā Hawá 053-001 Pasha yllin kur bie!
Mā Đalla Şāĥibukum Wa Mā Ghawá 053-002 Shoku juaj nuk ka humbur, e as q ka devijuar
Wa Mā Yanţiqu `Ani Al-Hawá 053-003 Dhe ai nuk flet nga dshira
'In Huwa 'Illā Waĥyun Yūĥá 053-004 Ajo nuk sht tjetr pos shpalljes q i shpallet
`Allamahu Shadīdu Al-Quwá 053-005 At ia msoi fuqiforti (Xhibrili)
Dhū Mirratin Fāstawá 053-006 Q ka mendje precize dhe q u prqndrua n formn e vet
Wa Huwa Bil-'Ufuqi Al-'A`lá 053-007 Dhe ai (Xhibrili) ishte n horizontin e lart
Thumma Danā Fatadallá 053-008 Pastaj u lshua dhe iu afrua
Fakāna Qāba Qawsayni 'Aw 'Adná 053-009 E ishte afr sa dy harqe, apo edhe m afr
Fa'awĥá 'Ilá `Abdihi Mā 'Awĥá 053-010 Dhe i shpalli robit t Tij (All-llahut) at q ia shpalli.
Mā Kadhaba Al-Fu'uādu Mā Ra'á 053-011 Zemra nuk mohoi at q pa
'Afatumārūnahu `Alá Mā Yará 053-012 A po i bni polemik atij pr at q ka par?
Wa Laqad Ra'āhu Nazlatan 'Ukh 053-013 Ai e ka par (Xhibrilin) edhe hern tjetr
`Inda Sidrati Al-Muntahá 053-014 Te Sidretul Munteha
`Indahā Jannatu Al-Ma'wá 053-015 Pran s cils sht xhennetul Meva
'Idh Yaghshá As-Sidrata Mā Yaghshá 053-016 Ather kur Sidrn e mbuloi ajo q e mbuloi
Mā Zāgha Al-Başaru Wa Mā Ţaghá 053-017 Shikimi i tij nuk lakoi e as nuk tejkaloi
Laqad Ra'á Min 'Āyāti Rabbihi Al-Kub 053-018 Ai vrtet pa disa nga shenjat m t mdha t Zotit t vet
'Afara'aytumu Al-Lāta Wa Al-`Uzzá 053-019 E ju, a shihni Latin dhe Uzan?
Wa Manāata Ath-Thālithata Al-'Ukh 053-020 Dhe at t tretin, t pavlefshmin?
'Alakumu Adh-Dhakaru Wa Lahu Al-'Unthá 053-021 A mendoni se pr ju jan meshkujt, e pr T fe-mrat?
Tilka 'Idhāan Qismatun Đīzá 053-022 Ather ajo sht nj ndarje e padrejt!
'In Hiya 'Illā 'Asmā'un Sammaytumūhā 'Antum Wa 'Ābā'uukum Mā 'Anzala Al-Lahu Bihā Min Sulţānin  ۚ  'In Yattabi`ūna 'Illā Až-Žanna Wa Mā Tahwá Al-'Anfusu  ۖ  Wa Laqad Jā'ahum Min Rabbihimu Al-Hudá 053-023 Ata (q i adhuroni) nuk jan tjetr, vetm se emra q ju dhe prindrit tuaj i emrtuat; All-llahu nuk zbriti pr ta ndonj fakt. Por ata (idhujtart), nuk ndjekin tjetr vetm se paragjykime dhe ka duan vet, megji-thq prej Zotit t tyre u pat ardhur udhzimi  ۚ   ۖ 
'Am Lil'insāni Mā Tamanná 053-024 A mos i takon njeriut ajo q dshiron?
Falillāhi Al-'Ākhiratu Wa Al-'Ū 053-025 E dihet se vetm All-llahut i takon bota tjetr dhe kjo bot
Wa Kam Min Malakin As-Samāwāti Lā TughShafā`atuhum Shay'āan 'Illā Min Ba`di 'An Ya'dhana Al-Lahu Liman Yashā'u Wa Yarđá 053-026 E sa engjj ka n qiej, ndrmjetsimi i t cilve nuk bn dobi vetm pasi q All-llahu t jap leje pr at q dshiron dhe me t ciln sht i knaqur
'Inna Al-Ladhīna Lā Yu'uminūna Bil-'Ākhirati Layusammūna Al-Malā'ikata Tasmiyata Al-'Unthá 053-027 Ata q nuk e besojn jetn tjetr, engjjt i emrto-jn me emra femrash
Wa Mā Lahum Bihi Min `Ilmin  ۖ  'In Yattabi`ūna 'Illā Až-Žanna  ۖ  Wa 'Inna Až-Žanna Lā Yughnī Mina Al-Ĥaqqi Shay'āan 053-028 Ata nuk din asgj pr at (emrtim) dhe nuk ndjekin tjetr vetm paragjykime, e paragjykimi nuk sht asgj ndaj s vrtets  ۖ   ۖ 
Fa'a`riđ `An Man Tawallá `An Dhikrinā Wa Lam Yurid 'Illā Al-Ĥayāata Ad-Dun 053-029 Andaj ti largohu prej atij q ia ka kthyer shpinn Kuranit dhe q nuk do tjetr pos jets s ksaj bote!
Dhālika Mablaghuhum Mina Al-`Ilmi  ۚ  'Inna Rabbaka Huwa 'A`lamu Biman Đalla `An Sabīlihi Wa Huwa 'A`lamu Bimani Ahtadá 053-030 Ajo sht e tr dituria q kan arritur, e Zoti yt di m s miri pr at q sht larguar nga rruga e Tij dhe Ai di m s miri pr at q sht n rrugn e drejt  ۚ 
Wa Lillahi Mā Fī As-Samāwāti Wa Mā Fī Al-'Arđi Liyajziya Al-Ladhīna 'Asā'ū Bimā `Amilū Wa Yajziya Al-Ladhīna 'Aĥsanū Bil-Ĥusná 053-031 Dhe vetm t All-llahut jan ka n qiej dhe n tok - pr ti shprblyer ata q bn keq me t keqen e tyre dhe pr ti shprblyer ata q bn mir me t mirn e tyre
Al-Ladhīna Yajtanibūna Kabā'ira Al-'Ithmi Wa Al-Fawāĥisha 'Illā Al-Lamama  ۚ  'Inna Rabbaka Wāsi`u Al-Maghfirati  ۚ  Huwa 'A`lamu Bikum 'Idh 'Ansha'akum Mina Al-'Arđi Wa 'Idh 'Antum 'Ajinnatun Fī Buţūni 'Ummahātikum  ۖ  Falā Tuzakkū 'Anfusakum  ۖ  Huwa 'A`lamu Bimani Attaqá 053-032 Ata q largohen prej mkateve t mdha dhe prej punve t ndyta, prpos ndonj pune t imt, ska dy-shim se Zoti yt gjersisht prfshin me falje, se Ai di m s miri pr ju edhe para se tju krijoj, kur filloi krijimin tuaj nga dheu ndrsa ju ishit t fshehur n barqet e nnave tuaja. Pra mos lavdroni veten, se Ai e di kush sht m i ruajtur  ۚ   ۚ   ۖ   ۖ  'Afara'ayta Al-Ladhī Tawallá 053-033 A e ke par at q u zmbrap?
Wa 'A`ţá Qalīlāan Wa 'Akdá 053-034 Q dha pak e pastaj e ndrpreu?
'A`indahu `Ilmu Al-Ghaybi Fahuwa Yará 053-035 A mos ka ai njohuri pr t fshehtn e po e sheh?
'Am Lam Yunabba' Bimā Fī Şuĥufi Mūsá 053-036 A nuk sht informuar me at q gjendet n fletushkat e Musait
Wa 'Ibrāhīma Al-Ladhī Wa Ffá 053-037 Dhe t Ibrahimit, q gjithnj plotsonte obligimet
'Allā Taziru Wāziratun Wizra 'Ukh 053-038 (N t cilat shkruan) Se askush nuk e bart barrn e tjetrit
Wa 'An Laysa Lil'insāni 'Illā Mā Sa`á 053-039 Dhe se njeriut nuk i takon tjetr pos asaj q ka punuar
Wa 'Anna Sa`yahu Sawfa Yurá 053-040 Dhe se mundi i tij m von do t shihet
Thumma Yujzāhu Al-Jazā'a Al-'Awfá 053-041 Pastaj ai shprblehet ose dnohet m plotsisht
Wa 'Anna 'Ilá Rabbika Al-Muntahá 053-042 Dhe se kthimi prfundimtar sht te Zoti yt
Wa 'Annahu Huwa 'Ađĥaka Wa 'Ab 053-043 Dhe se Ai jep qeshjen dhe Ai jep t qarit
Wa 'Annahu Huwa 'Amāta Wa 'Aĥyā 053-044 Dhe se Ai jep vdekjen dhe Ai jep jetn
Wa 'Annahu Khalaqa Az-Zawjayni Adh-Dhakara Wa Al-'Unthá 053-045 Dhe Ai krijon llojet - mashkullin dhe femrn
Min Nuţfatin 'Idhā Tumná 053-046 Nga pika e fars q hidhet
Wa 'Anna `Alayhi An-Nash'ata Al-'Ukh 053-047 Dhe se Ai ringjall
Wa 'Annahu Huwa 'Aghná Wa 'Aqná 053-048 Dhe se Ai jep pasurin dhe varfrin
Wa 'Annahu Huwa Rabbu Ash-Shi`rá 053-049 Dhe se Ai sht Zoti i Shiras (ylli polar)
Wa 'Annahu 'Ahlaka `Ādāan Al-'Ū 053-050 Dhe Ai shkatrroi Adin e lasht ~
Wa Thamūda Famā 'Ab 053-051 Edhe Themudin, t cilt nuk i kurseu (nga dnimi)
Wa Qawma Nūĥin Min Qablu  ۖ  'Innahum Kānū Hum 'Ažlama Wa 'Aţghá 053-052 Edhe popullin e Nuhut m hert, vrtet ata ishin edhe m shkatrrues dhe renegat  ۖ 
Wa Al-Mu'utafikata 'Ahwá 053-053 Edhe Mutefikn (venbanimin e popullit t Lutit) e lshoi prej s larti
Faghashshāhā Mā Ghashshá 053-054 E i prfshiu ata ajo q i prfshiu
Fabi'ayyi 'Ālā'i Rabbika Tatamārá 053-055 Pra cils s mir t Zotit tnd i dyshon?
dhā Nadhīrun Mina An-Nudhuri Al-'Ū 053-056 Ky sht nj qortues i ngjashm me qortuesit e par
'Azifati Al-'Āzifahu 053-057 E afrta sht afruar
Laysa Lahā Min Dūni Al-Lahi Kāshifahun 053-058 All-llahut sht i vetmi q do ta tregoj
'Afamin Hādhā Al-Ĥadīthi Ta`jabūna 053-059 A ktij ligjrimi po i uditeni?
Wa Tađĥakūna Wa Lā Tabkūna 053-060 E po qeshni dhe nuk po qani?!
Wa 'Antum Sāmidūna 053-061 E madje jeni edhe t pakujdesshm!
Fāsjudū Lillahi Wa A`budū 053-062 Pra, bini n sexhde pr All-llahun dhe Adhurojeni!
Next Sūrah