92) Sūrat Al-Layl

Printed format

92)

Wa Al-Layli 'Idhā Yaghshá 092-001 Pasha natn q me errsir mbulon gjithsin!
Wa An-Nahāri 'Idhā Tajallá 092-002 Pasha ditn kur ajo shkreptin!
Wa Mā Khalaqa Adh-Dhakara Wa Al-'Unthá 092-003 Pasha At q krijoi mashkullin e femrn!
'Inna Sa`yakum Lashattá 092-004 Vrtet, veprimi juaj sht i lloj-llojt.
Fa'ammā Man 'A`ţá Wa Attaqá 092-005 E sa i prket atij q jep dhe ruhet,
Wa Şaddaqa Bil-Ĥusná 092-006 Dhe vrteton bindshm pr m t mirn,
Fasanuyassiruhu Lilyusrá 092-007 Ne do ta prgatisim at pr m t lehtn.
Wa 'Ammā Man Bakhila Wa Astaghná 092-008 E sa i prket atij q bn koprraci dhe ndien veten t pavarur (nga Zoti),
Wa Kadhdhaba Bil-Ĥusná 092-009 Dhe q mohon at m t mirn,
Fasanuyassiruhu Lil`usrá 092-010 Ne do ta prgatisim pr m t vshtirn.
Wa Mā Yughnī `Anhu Māluhu 'Idhā Taraddá 092-011 E pasuria e tij nuk do ti bj dobi, kur ai t zhduket. ~
'Inna `Alaynā Lalhudá 092-012 Detyr e jon sht vetm t udhzojm.
Wa 'Inna Lanā Lal'ākhirata Wa Al-'Ū 092-013 Dhe vetm e Jona sht bota tjetr si dhe kjo.
Fa'andhartukum Nārāan Talažžá 092-014 Un ua kam trhequr vrejtjen pr zjarrin t ndezur fort.
Lā Yaşlāhā 'Illā Al-'Ash 092-015 Q aty nuk hyn tjtrkush, pos atij q sht m i prishuri.
Al-Ladhī Kadhdhaba Wa Tawallá 092-016 I cili prgnjeshtroi dhe u zmbraps.
Wa Sayujannabuhā Al-'Atqá 092-017 Ndrsa ai q sht m i devotshm do t jet larg tij.
Al-Ladhī Yu'utī Mālahu Yatazakká 092-018 Ai q e jep pasurin e vet e pastrohet,
Wa Mā Li'ĥadin `Indahu Min Ni`matin Tuj 092-019 E jo pr ta shprblyer ndok q i ka br mir m par.
'Illā Abtighā'a Wajhi Rabbihi Al-'A`lá 092-020 Por vetm pr t fituar knaqsin e Zotit t vet, m t lartit,
Wa Lasawfa Yarđá 092-021 Pr Zotin, ai do t gzoj at knaqsi!
Next Sūrah