77) Sūratālmursalāt

Printed format

77)

Wa Al-Mursalāti `Urfāan 077-001 Pasha errat q fryejn njpasnj (pandrprer)!
Fāl`āşifāti `Aşfāan 077-002 Q jan shum t stuhishme e shkaktojn furtun.
Wa An-Nāshirāti Nashan 077-003 Pasha engjjt q u sht besuar shprndarja e reve dhe q i shprndajn.
Fālfāriqāti Farqāan 077-004 Dhe q ndajn qart (t vrtetn nga e pavrteta).
Fālmulqiyāti Dhikrāan 077-005 Dhe ata q sjellin shpallje (libra t Zotit, te pejgambert).
`Udhrāan 'Aw Nudhan 077-006 Si arsyetim ose si vrejtje.
'Innamā Tū`adūna Lawāqi`un 077-007 Ska dyshim se ajo q premtoheni ka pr t ndodh pa tjetr.
Fa'idhā An-Nujūmu Ţumisat 077-008 Kur yjet t shuhen.
Wa 'Idhā As-Samā'u Furijat 077-009 Dhe kur qielli t hapet,
Wa 'Idhā Al-Jibālu Nusifat 077-010 Dhe kur kodrat t coptohen,
Wa 'Idhā Ar-Rusulu 'Uqqitat 077-011 Dhe kur t drguarve u sht caktuar koha?
L'ayyi Yawmin 'Ujjilat 077-012 E pr ciln dit atyre u sht caktuar koha?
Liyawmi Al-Faşli 077-013 Pr ditn e gjykimit (kur drejtsia e Zotit ndan t mirn nga e keqja).
Wa Mā 'Adrāka Mā Yawmu Al-Faşli 077-014 E ku e di ti se ka sht dita e gjykimit?
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-015 At dit sht shkatrrim pr ata q prgnjeshtruan.
'Alam Nuhliki Al-'Awwalīna 077-016 A nuk i kemi sht shkatrrim Ne popujt m t hershm?
Thumma Nutbi`uhumu Al-'Ākhirīna 077-017 Dhe pastaj pas tyre ua shoqruam t tjer m t vonshm.
Kadhālika Naf`alu Bil-Mujrimīna 077-018 Ne ashtu bjm me kriminelt.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-019 At dit sht mjerim i madh pr ata q prgnjeshtruan.
'Alam Nakhluqkum Min Mā'in Mahīnin 077-020 A nuk u kemi krijuar juve nga nj lng i dobt?
Faja`alnāhu Fī Qarārin Makīnin 077-021 Dhe at e vendosm n nj vend t sigurt.
'Ilá Qadarin Ma`lūmin 077-022 Pr deri n nj koh t caktuar.
Faqadarnā Fani`ma Al-Qādirūna 077-023 Dhe Ne bm prcaktimin e krijimit. Sa prcaktues t mir jemi!
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-024 At dit sht shkatrrim pr ata q nuk e njohn fuqin ton.
'Alam Naj`ali Al-'Arđa Kifātāan 077-025 A nuk e bm Ne tokn q n gjirin e vet mban,
'Aĥyā'an Wa 'Amwātāan 077-026 T gjall dhe t vdekur?
Wa Ja`alnā Fīhā Rawāsiya Shāmikhātin Wa 'Asqaynākum Mā'an Furātāan 077-027 Dhe n t kemi vn kodra t forta e t larta dhe ju dham t pini uj q ua shuan etjen.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-028 At dit sht mjerim pr ata q prgnjeshtruan,.
Anţaliqū 'Ilá Mā Kuntum Bihi Tukadhdhibūna 077-029 (u thuhet) Shkoni te ai (Xhehennemi) q ju e konsuderuat rren.
Anţaliqū 'Ilá Žillin Dhī Thalāthi Shu`abin 077-030 Shkoni te ajo hije (mjegull) q ka tri degzime.
Lā Žalīlin Wa Lā Yughnī Mina Al-Lahabi 077-031 Q nuk bn as hije, as nuk mbron prej flaks.
'Innahā Tarmī Bishararin Kālqaşri 077-032 Ai (Xhehennemi) hedh gaca t mdha si ndonj kshtjell.
Ka'annahu Jimālatun Şufrun 077-033 E q jan si t ishin deve t verdha (shum t shpejta).
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-034 At dit sht shkatrrim pr mohuesit.
dhā Yawmu Lā Yanţiqūna 077-035 Kjo sht nj dit q ata nuk flasin.
Wa Lā Yu'udhanu Lahum Faya`tadhirūna 077-036 Atyre as nuk u lejohet q t arsyetohen.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-037 At dit, mjer ata q prgnjeshtruan!
dhā Yawmu Al-Faşli  ۖ  Jama`nākum Wa Al-'Awwalīna 077-038 Kjo sht dita e gjykimit, u kemi tubuar juve dhe t mparshmit.  ۖ 
Fa'in Kāna Lakum Kaydun Fakīdūni 077-039 Dhe nse keni ndonj dredhi, ather bni dredhira!
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-040 At dit sht shkatrrim pr ata q nuk besuan.
'Inna Al-Muttaqīna Fī Žilālin Wa `Uyūnin 077-041 Dhe, nuk ka dyshim se t devotshmit do t jen nn hije pran burimeve,
Wa Fawākiha Mimmā Yashtahūna 077-042 Dhe kan pem far t dshirojn.
Kulū Wa Ashrabū Hanī'āan Bimā Kuntum Ta`malūna 077-043 Hani e pini shijshm e me ndje, pr at e keni vepruar.
'Innā Kadhālika Naj Al-Muĥsinyna 077-044 Ne kshtu i shprblejm mirbrsit.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-045 At dit sht mjerim pr prgnjeshtuesit.
Kulū Wa Tamatta`ū Qalīlāan 'Innakum Mujrimūna 077-046 Ju (jobesimtar n dynja) hani e knaquni prpak koh, sepse vrtet ju jeni rrebel.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-047 At dit sht mjerim pr ata q mohuan t mirat e Zotit.
Wa 'Idhā Qīla Lahumu Arka`ū Lā Yarka`ūna 077-048 Dhe kur atyre u thuhej: Prkuluni!, ata nuk prkuleshin.
Waylun Yawma'idhin Lilmukadhdhibīna 077-049 At dit sht mjerim pr ata q prgnjeshtuan.
Fabi'ayyi Ĥadīthin Ba`dahu Yu'uminūna 077-050 Pra, cils fjale (libr) pas ktij (Kuranit) i besojn?
Next Sūrah